Fiat 500X 1.5 P2 MHEV 130

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1469 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 96 kW (130 КС) / 5250 min-1
Вртежен момент 240 Nm при 1500 min-1
Должина 4264 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1595 mm
Растојание меѓу оски 2570 mm
Круг на вртење 11,5 m
Багажник 350 L
Багажник max 1000 L
Тежина на празно возило 1480 kg
Дозволена тежина 1930 kg
Носивост 450 kg
Приколка со сопирачки 1450 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/60R16
Забрзување 0-100 km/h 9,4 s
Највисока брзина 194 km/h
Потрошувачка просек WLTP 6,2 L
Емисија СО2 WLTP 139 g
Резервоар 48L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 8 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Систем за задржување во лента
 • Сончев кров
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда