Fiat 500C 1.2 Dolcevita

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 1248 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 51 kW (69 КС) / 5500
Вртежен момент 102 Nm при 3000 min-1
Должина 3571 mm
Ширина 1627 mm
Висина 1488 mm
Растојание меѓу оски 2300 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 9.3 m
Багажник 185 L
Багажник max 550 L
Тежина на празно возило 1035 kg
Дозволена тежина 1360 kg
Носивост 325 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Кабриолет
Број на врати 3
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 185/55R15
Забрзување 0-100 km/h 12.9 s
Највисока брзина 163 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.5 L
Потрошувачка просек NEDC 5.1 L
Резервоар 35L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 8 год
Сериска опременост
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда