Fiat 500 1.0 GSE Mild Hybrid

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 51 kW (70 КС) / 6000 min-1
Вртежен момент 92 Nm при 3500 min-1
Должина 3571 mm
Ширина 1627 mm
Висина 1488 mm
Растојание меѓу оски 2300 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 9,3 m
Багажник 185 L
Багажник max 550 L
Тежина на празно возило 1055 kg
Дозволена тежина 1360 kg
Носивост 305 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 3
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 185/55R15
Забрзување 0-100 km/h 13,8 s
Највисока брзина 167 km/h
Потрошувачка просек WLTP 5,3 L
Емисија СО2 WLTP 120 g
Резервоар 35L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 8 год
Сериска опременост
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Мултифункциски волан
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда