DFSK Glory 580 Comfort

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1499 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 107 kW (146 КС) / -
Вртежен момент 210 Nm при 4000 min-1
Должина 4680 mm
Ширина 1845 mm
Висина 1715 mm
Растојание меѓу оски 2780 mm
Растојание од подлога 200 mm
Круг на вртење 11.0 m
Тежина на празно возило 1510 kg
Дозволена тежина 2035 kg
Носивост 525 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 7
Димензија на гуми 225/60R17
Највисока брзина 180 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 6.1 L
Потрошувачка просек NEDC 7.3 L
Резервоар 58L
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Задна камера
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • Магленки напред
 • Паркинг сензори - назад
 • Патен компјутер
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Сончев кров
 • Средишен контролен дисплеј
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда