DFSK Glory 580 1.5 T CVT Intelligence

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Безстепен, CVT
Работна зафатнина 1498 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 110 kW (150 КС)
Должина 4680 mm
Ширина 1845 mm
Висина 1715 mm
Растојание меѓу оски 2780 mm
Растојание од подлога 200 mm
Тежина на празно возило 1510 kg
Дозволена тежина 2035 kg
Носивост 525 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 7
Димензија на гуми 215/60 R17
Највисока брзина 160 km/h
Резервоар 58L
Гаранција на возило 7 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Задна камера
 • Камера 360 степени
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожени седишта
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Магленки напред
 • Навигација
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Потпирач за раце назад
 • Потпирач за раце напред
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Седишта напред со електрично нагодување
 • Сензор за дожд
 • Сончев кров
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда