DFSK Glory 500 Comfort CVT

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Безстепен, CVT
Број на степени - ст.
Работна зафатнина 1498 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 85 kW (116 КС) при 6000/min
Вртежен момент 147,5 Nm при 3600-4000/min
Должина 4385 mm
Ширина 1850 mm
Висина 1645 mm
Растојание меѓу оски 2655 mm
Растојание од подлога 191 mm
Багажник 318 L
Тежина на празно возило 1380 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/65 R16
Највисока брзина 180 km/h
Потрошувачка во град WLTP 6.9 L
Потрошувачка просек WLTP 6.7 L
Резервоар 50L
Гаранција на возило 7 год / 160.000 km год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Аларм
 • Багажник со самостојно отворање
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Задна камера
 • Клима уред - автоматски
 • Кожени седишта
 • ЛЕД задни светла
 • Патен компјутер
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда