Dacia Spring Extreme

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 48 kW (65 КС)
Вртежен момент 113 Nm
Должина 3734 mm
Ширина 1579 mm
Висина 1516 mm
Растојание меѓу оски 2423 mm
Растојание од подлога 151 mm
Круг на вртење 9,5 m
Багажник 290 L
Багажник max 1100 L
Тежина на празно возило 1050 kg
Дозволена тежина 1300 kg
Носивост 250 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 165/70R14
Забрзување 0-100 km/h 13,7 s
Највисока брзина 125 km/h
Потрошувачка просек WLTP 14,5 kWh/100 km L
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 230 km
Досег при возење на струја во град 305 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 27,4 kWh
Моќност на вграден полнач 2,3 kW
Моќност на електромотор напред 48 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 113 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 812 min. (AC шуко 2,3 kW), 508 min. (AC 1-фазен ѕиден полнач/станица 3,7 kW); 80%: 56 min. (DC станица 30,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 125 km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Мултифункциски волан
 • Навигација
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Средишен контролен дисплеј
 • Централна брава со далечинска команда