Dacia Jogger Hybrid 140 Extreme (7 седишта)

Мотор Хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1598 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 69 kW (94 КС) / 5600 min-1
Вртежен момент 148 Nm при 3200 min-1
Должина 4547 mm
Ширина 1784 mm
Висина 1674 mm
Растојание меѓу оски 2897 mm
Растојание од подлога 200 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 506 L
Багажник max 1807 L
Тежина на празно возило 1460 kg
Дозволена тежина 1995 kg
Носивост 535 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија Ван
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 7
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 10.0 s
Највисока брзина 167 km/h
Потрошувачка во град WLTP 4.5 L
Потрошувачка на пат WLTP 4.3 L
Потрошувачка просек WLTP 4.8 L
Емисија СО2 WLTP 108 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 3 год
Гаранција на лак 2 год
Гаранција од корозија 6 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја - km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 1,2 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред 35+15 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 205 + ? Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Највисока брзина при возење на струја 75 km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Задна камера
 • Затемнети задни стакла
 • Клима уред - автоматски
 • Кожа на волан
 • Кровни шини
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Патосници
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Предупредување при опасност од судир
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Сензор за дожд
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда