Dacia Jogger 1.0 TCe 110 Extreme

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 81 kW (110 КС) / 5000
Вртежен момент 200 Nm при 2900 min-1
Должина 4547 mm
Ширина 1784 mm
Висина 1632 mm
Растојание меѓу оски 2897 mm
Растојание од подлога 200 mm
Круг на вртење 11.7 m
Багажник 607 L
Багажник max 1819 L
Тежина на празно возило 1251 kg
Дозволена тежина 1695 kg
Носивост 444 kg
Приколка со сопирачки 1200 kg
Каросерија Ван
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 10.5 s
Највисока брзина 180 km/h
Потрошувачка во град WLTP 6.5 L
Потрошувачка на пат WLTP 4.8 L
Потрошувачка просек WLTP 5.6 L
Емисија СО2 WLTP 127 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 3 год
Гаранција на лак 2 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Задна камера
 • Затемнети задни стакла
 • Клима уред - автоматски
 • Кровни шини
 • ЛЕД предни светла
 • Магленки напред
 • Паркинг сензори - назад
 • Патен компјутер
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Сензор за дожд
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда