Dacia Duster 1.0 Eco-G 100 Expression

Мотор Автогас
Гориво Автогас
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 74 kW (101 КС) / 4600
Вртежен момент 160 Nm при 2000 min-1
Должина 4341 mm
Ширина 1804 mm
Висина 1633 mm
Растојание меѓу оски 2673 mm
Растојание од подлога 183 mm
Круг на вртење 10,2 m
Багажник 445 L
Багажник max 1478 L
Тежина на празно возило 1337 kg
Дозволена тежина 1773 kg
Носивост 436 kg
Приколка со сопирачки 1200 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R16
Забрзување 0-100 km/h 15,1 s
Највисока брзина 168 km/h
Потрошувачка во град WLTP 9,5 L
Потрошувачка на пат WLTP 5,7 L
Потрошувачка просек WLTP 6,8 L
Емисија СО2 WLTP 125 g
Резервоар 49L
Гаранција на возило 3 год
Гаранција на лак 2 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • Кровни шини
 • ЛЕД задни светла
 • Магленки напред
 • Паркинг сензори - назад
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда