Dacia Duster 1.0 Eco-G 100 Comfort

Мотор Автогас
Гориво Автогас
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 74 kW (100 КС) / 4600
Вртежен момент 170 Nm при 2000 min-1
Должина 4341 mm
Ширина 1804 mm
Висина 1693 mm
Растојание меѓу оски 2673 mm
Растојание од подлога 183 mm
Круг на вртење 10.34 m
Багажник 445 L
Багажник max 1478 L
Тежина на празно возило 1305 kg
Дозволена тежина 1755 kg
Носивост 503 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R16
Забрзување 0-100 km/h 13.8 s
Највисока брзина 168 km/h
Потрошувачка просек WLTP 6.7 L
Емисија СО2 WLTP 125 g
Резервоар 50+42L
Гаранција на возило 3 год
Гаранција на лак 2 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Кровни шини
 • Магленки напред
 • Паркинг сензори - назад
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда