Citroen e-C4 X Shine

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 100 kW (136 КС)
Вртежен момент 260 Nm
Должина 4600 mm
Ширина 1834 mm
Висина 1525 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Багажник 510 L
Багажник max 1360 L
Тежина на празно возило 1659 kg
Дозволена тежина 2040 kg
Носивост 381 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/60R18
Забрзување 0-100 km/h 9,5 s
Највисока брзина 150 km/h
Потрошувачка просек WLTP 15,0 kWh/100km L
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 360 km
Досег при возење на струја во град 479 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 50,0 kWh
Моќност на вграден полнач 7,4 kW
Моќност на електромотор напред 100 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 260 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 720 min. (AC 1-фазен ѕиден полнач/станица 7,4 kW), 305 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW); 80%: 30 min. (DC полнач 100,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 150 km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Автоматско долго светло
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Дисплеј проекциски
 • Задна камера
 • Затемнети задни стакла
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • ЛЕД предни светла
 • Магленки напред
 • Навигација
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување за возило во мртов агол
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда