Citroen e-C4 X Feel

Емисија СО2 WLTP 0 g
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 360 km
Досег при возење на струја во град 479 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 50,0 kWh
Моќност на вграден полнач 7,4 kW
Моќност на електромотор напред 100 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 260 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 720 min. (AC 1-фазен ѕиден полнач/станица 7,4 kW), 305 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW); 80%: 30 min. (DC полнач 100,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 150 km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • Магленки напред
 • Паркинг сензори - назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда