Citroen e-C4 Feel

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина - ccm
Број на цилиндри - цил.
Моќност 100 kW (136 КС) / -
Вртежен момент 260 Nm при - min-1
Должина 4355 mm
Ширина 1800 mm
Висина 1520 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 197 mm
Круг на вртење - m
Багажник 380 L
Багажник max 1250 L
Тежина на празно возило 1617 kg
Дозволена тежина 2000 kg
Носивост 383 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/60R18
Забрзување 0-100 km/h 9.7 s
Највисока брзина 150 km/h
Потрошувачка во град NEDC - L
Потрошувачка на пат NEDC - L
Потрошувачка просек NEDC - L
Потрошувачка во град WLTP - L
Потрошувачка на пат WLTP - L
Потрошувачка просек WLTP 16 kWh/100 km L
Резервоар 50 kWhL
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Дигитални инструменти
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - назад
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда