Citroen e-Berlingo Furgon Club M

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 100 kW (136 КС)
Вртежен момент 260 Nm
Должина 4403 mm
Ширина 1848 mm
Висина 1796 mm
Растојание меѓу оски 2785 mm
Растојание од подлога 145 mm
Круг на вртење 10.8 m
Багажник max 3300 L
Тежина на празно возило 1665 kg
Дозволена тежина 2390 kg
Носивост 725 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија Доставно
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 2
Димензија на гуми 215/65R16
Забрзување 0-100 km/h 11,2 s
Највисока брзина 135 km/h
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 274 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 50,0 kWh
Моќност на вграден полнач 1,8 kW
Моќност на електромотор напред 100 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 260 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 1870 min. (AC Schuko 1,8 kW), 305 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/јавен полнач 11,0 kW); 80%: 30 min. (DC јавен полнач 100,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 135 km/h
Сериска опременост