Citroen C4 X PureTech 130 Shine Pack Automatic

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1199 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Должина 4600 mm
Ширина 1834 mm
Висина 1525 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 156 mm
Багажник 510 L
Багажник max 1360 L
Каросерија СУВ
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/65R18
Потрошувачка просек WLTP 5,7-5,9 L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 75 km
Досег при возење на струја во град 98 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 18,1 kWh
Моќност на вграден полнач 6,6 kW
Моќност на електромотор напред 134 kW
Моќност на електромотор назад 40 kW
Вртежен момент на електромотор напред 270 Nm
Вртежен момент на електромотор назад 121 Nm
Времетраење на полнење 100%: 450 min. (AC Schuko 2,3 kW), 270 min. (AC 2-фазен ѕиден полнач / станица за полнење 6,6 kW)
Највисока брзина при возење на струја 135 km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Автоматско долго светло
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Греење на предни седишта
 • Затемнети задни стакла
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • Кожени седишта
 • ЛЕД предни светла
 • Магленки напред
 • Навигација
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Паркинг сензори - назад
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Полу-автопилот
 • Потпирач за раце назад
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување за возило во мртов агол
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда