Citroen C3 PureTech 110 Max ЕАТ6

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1199 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 81 kW (110 КС) / 5500 min-1
Вртежен момент 205 Nm при 1500 min-1
Должина 3996 mm
Ширина 1749 mm
Висина 1474 mm
Растојание меѓу оски 2539 mm
Круг на вртење 10.7 m
Багажник 300 L
Тежина на празно возило 1165 kg
Дозволена тежина 1610 kg
Носивост 445 kg
Приколка со сопирачки 450 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/50R17
Забрзување 0-100 km/h 11.2 s
Највисока брзина 193 km/h
Потрошувачка во град WLTP 7.8 L
Потрошувачка на пат WLTP 5.2 L
Потрошувачка просек WLTP 6 L
Емисија СО2 WLTP 136 g
Резервоар 45L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Затемнети задни стакла
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - автоматски
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - назад
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда