Citroen C3 PureTech 110 Feel

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1199 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 81 kW (110 КС) / 5500
Вртежен момент 205 Nm при 1500 min-1
Должина 3996 mm
Ширина 1749 mm
Висина 1474 mm
Растојание меѓу оски 2539 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 10.7 m
Багажник 300 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1165 kg
Дозволена тежина 1570 kg
Носивост 405 kg
Приколка со сопирачки 600 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/65R15
Забрзување 0-100 km/h 10.5 s
Највисока брзина 198 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.9 L
Потрошувачка просек NEDC 4.6 L
Потрошувачка во град WLTP 6.4 L
Потрошувачка на пат WLTP 4.7 L
Потрошувачка просек WLTP 5.4 L
Емисија СО2 WLTP 122 g
Резервоар 45L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - мануелен
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла
 • Мултифункциски волан
 • Патен компјутер
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда