Citroen C3 Aircross PureTech 110 Feel Pack

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1199 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 81 kW (110 КС) / 5500
Вртежен момент 205 Nm при 1500 min-1
Должина 4154 mm
Ширина 1756 mm
Висина 1597 mm
Растојание меѓу оски 2604 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 10.8 m
Багажник 410 L
Багажник max 1289 L
Тежина на празно возило 1254 kg
Дозволена тежина 1795 kg
Носивост 405 kg
Приколка со сопирачки 541 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 11.5 s
Највисока брзина 183 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.9 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.2 L
Потрошувачка просек NEDC 4.8 L
Потрошувачка во град WLTP 6.8 L
Потрошувачка на пат WLTP 5 L
Потрошувачка просек WLTP 5.8 L
Емисија СО2 WLTP 132 g
Резервоар 45L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - назад
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда