BMW XM

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 4395 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 360 kW (489 КС) / 5400-7200 min-1
Вртежен момент 1
Должина 5110 mm
Ширина 2005 mm
Висина 1755 mm
Растојание меѓу оски 3105 mm
Растојание од подлога 220 mm
Круг на вртење 12,5 m
Багажник 527 L
Багажник max 1820 L
Тежина на празно возило 2785 kg
Дозволена тежина 3300 kg
Носивост 590 kg
Приколка со сопирачки 2700 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/45 R21 110Y XL, 315/40 R21 115Y XL
Забрзување 0-100 km/h 4,3 s
Највисока брзина 250 / 270 km/h
Потрошувачка просек WLTP 1,5 - 1,6 L
Емисија СО2 WLTP 33 - 36 g
Резервоар 69L
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 82 - 88 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 29,5 kWh
Моќност на вграден полнач 7,4 kW
Моќност на електромотор напред 145 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 280 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 4,25 h (7,4 kW),
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост