BMW X7 xDrive 40i

Мотор
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2998 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 245 kW (333 КС) / 5500
Вртежен момент 450 Nm при 1600 min-1
Должина 5151 mm
Ширина 2000 mm
Висина 1805 mm
Растојание меѓу оски 3105 mm
Растојание од подлога 221 mm
Круг на вртење 13 m
Багажник 326 L
Багажник max 2120 L
Тежина на празно возило 2435 kg
Дозволена тежина 3195 kg
Носивост 835 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/50R20
Забрзување 0-100 km/h 6.3 s
Највисока брзина 243 km/h
Потрошувачка во град NEDC 10.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 7.5 L
Потрошувачка просек NEDC 8.6 L
Потрошувачка просек WLTP 10.8 L
Емисија СО2 WLTP 247 g
Резервоар 83L
Сериска опременост