BMW X6 xDrive 40i

Мотор
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2998 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 245 kW (333 КС) / 5500
Вртежен момент 450 Nm при 1600 min-1
Должина 4935 mm
Ширина 2004 mm
Висина 1696 mm
Растојание меѓу оски 2975 mm
Растојание од подлога 216 mm
Круг на вртење 12.6 m
Багажник 580 L
Багажник max 1530 L
Тежина на празно возило 2170 kg
Дозволена тежина 2840 kg
Носивост 745 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа
Број на седишта 5
Димензија на гуми 265/50R19
Забрзување 0-100 km/h 5.7 s
Највисока брзина 248 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.9 L
Потрошувачка на пат NEDC 7.2 L
Потрошувачка просек NEDC 8.2 L
Потрошувачка просек WLTP 10.3 L
Емисија СО2 WLTP 235 g
Резервоар 83L
Сериска опременост