BMW X6 M50i

Мотор
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 4395 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 390 kW (530 КС) / 5500
Вртежен момент 750 Nm при 1800 min-1
Должина 4935 mm
Ширина 2004 mm
Висина 1696 mm
Растојание меѓу оски 2975 mm
Растојание од подлога 216 mm
Круг на вртење 12.6 m
Багажник 580 L
Багажник max 1530 L
Тежина на празно возило 2315 kg
Дозволена тежина 2980 kg
Носивост 740 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/40R21, 315/35R21
Забрзување 0-100 km/h 4.3 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 14.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 8.6 L
Потрошувачка просек NEDC 10.8 L
Потрошувачка просек WLTP 12 L
Емисија СО2 WLTP 275 g
Резервоар 83L
Сериска опременост