BMW X5 xDrive 40d

Мотор
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2993 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 250 kW (340 КС) / 4400
Вртежен момент 700 Nm при 1750 min-1
Должина 4922 mm
Ширина 2004 mm
Висина 1745 mm
Растојание меѓу оски 2975 mm
Растојание од подлога 214 mm
Круг на вртење 12.6 m
Багажник 650 L
Багажник max 1870 L
Тежина на празно возило 2275 kg
Дозволена тежина 2940 kg
Носивост 740 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/55R18
Забрзување 0-100 km/h 5.5 s
Највисока брзина 245 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.8 L
Потрошувачка просек NEDC 6.5 L
Потрошувачка просек WLTP 8.1 L
Емисија СО2 WLTP 213 g
Резервоар 80L
Сериска опременост