BMW X4 M40d

Мотор
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2993 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 250 kW (340 КС) / 4400
Вртежен момент 700 Nm при 1750 min-1
Должина 4752 mm
Ширина 1918 mm
Висина 1621 mm
Растојание меѓу оски 2864 mm
Растојание од подлога 204 mm
Круг на вртење 12.1 m
Багажник 525 L
Багажник max 1430 L
Тежина на празно возило 2095 kg
Дозволена тежина 2555 kg
Носивост 535 kg
Приколка со сопирачки 2400 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/45R20, 275/40R20
Забрзување 0-100 km/h 4.9 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.2 L
Потрошувачка просек NEDC 5.9 L
Потрошувачка просек WLTP 7.2 L
Емисија СО2 WLTP 188 g
Резервоар 68L
Сериска опременост