BMW X3 xDrive 20i

Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 135 kW (184 КС) / 5000
Вртежен момент 300 Nm при 1350 min-1
Должина 4708 mm
Ширина 1891 mm
Висина 1676 mm
Растојание меѓу оски 2864 mm
Растојание од подлога 204 mm
Круг на вртење 12 m
Багажник 550 L
Багажник max 1600 L
Тежина на празно возило 1810 kg
Дозволена тежина 2400 kg
Носивост 665 kg
Приколка со сопирачки 2400 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/60R18
Забрзување 0-100 km/h 8.3 s
Највисока брзина 215 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 6.4 L
Потрошувачка просек NEDC 7 L
Потрошувачка просек WLTP 8.6 L
Емисија СО2 WLTP 197 g
Резервоар 65L
Сериска опременост