BMW X3 M40i

Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2998 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 265 kW (360 КС) / 5200
Вртежен момент 500 Nm при 1900 min-1
Должина 4716 mm
Ширина 1897 mm
Висина 1676 mm
Растојание меѓу оски 2864 mm
Растојание од подлога 204 mm
Круг на вртење 12.1 m
Багажник 550 L
Багажник max 1600 L
Тежина на празно возило 1945 kg
Дозволена тежина 2500 kg
Носивост 630 kg
Приколка со сопирачки 2400 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/45R20, 275/40R20
Забрзување 0-100 km/h 4.8 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.9 L
Потрошувачка на пат NEDC 7.1 L
Потрошувачка просек NEDC 8.1 L
Потрошувачка просек WLTP 9.7 L
Емисија СО2 WLTP 221 g
Резервоар 65L
Сериска опременост