BMW X2 sDrive 20i

Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 131 kW (178 КС) / 5000
Вртежен момент 280 Nm при 1350 min-1
Должина 4360 mm
Ширина 1824 mm
Висина 1526 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 182 mm
Круг на вртење 11.3 m
Багажник 470 L
Багажник max 1355 L
Тежина на празно возило 1545 kg
Дозволена тежина 2055 kg
Носивост 585 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55R17
Забрзување 0-100 km/h 7.6 s
Највисока брзина 227 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.3 L
Потрошувачка просек NEDC 6.1 L
Потрошувачка просек WLTP 7.2 L
Емисија СО2 WLTP 164 g
Резервоар 51L
Сериска опременост