BMW X2 sDrive 18i

Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1499 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 100 kW (136 КС) / 4500
Вртежен момент 220 Nm при 1500 min-1
Должина 4360 mm
Ширина 1824 mm
Висина 1526 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 182 mm
Круг на вртење 11.3 m
Багажник 470 L
Багажник max 1355 L
Тежина на празно возило 1485 kg
Дозволена тежина 1985 kg
Носивост 575 kg
Приколка со сопирачки 1700 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55R17
Забрзување 0-100 km/h 9.6 s
Највисока брзина 205 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.2 L
Потрошувачка просек NEDC 6 L
Потрошувачка просек WLTP 6.9 L
Емисија СО2 WLTP 157 g
Резервоар 51L
Сериска опременост