BMW M3 Limousine

BMW M3 Limousine

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 2993 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 353 kW (480 КС) / 6250
Вртежен момент 550 Nm при 2650 min-1
Должина 4794 mm
Ширина 1903 mm
Висина 1433 mm
Растојание меѓу оски 2857 mm
Растојание од подлога 120 mm
Круг на вртење 12.2 m
Багажник 480 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1780 kg
Дозволена тежина 2210 kg
Носивост 505 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/40ZR18, 285/35ZR19
Забрзување 0-100 km/h 4.2 s
Највисока брзина 250/290 km/h
Потрошувачка во град NEDC 15.6 L
Потрошувачка на пат NEDC 8.0 L
Потрошувачка просек NEDC 10.8 L
Потрошувачка во град WLTP - L
Потрошувачка на пат WLTP - L
Потрошувачка просек WLTP 10.6 L
Емисија СО2 WLTP 241 g
Резервоар 59L
Сериска опременост