BMW M240i Cabrio

Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2998 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 250 kW (340 КС) / 5500
Вртежен момент 500 Nm при 1550 min-1
Должина 4432 mm
Ширина 1774 mm
Висина 1403 mm
Растојание меѓу оски 2690 mm
Растојание од подлога 140 mm
Круг на вртење 10.9 m
Багажник 280 L
Багажник max 335 L
Тежина на празно возило 1735 kg
Дозволена тежина 2060 kg
Носивост 400 kg
Приколка со сопирачки -0 kg
Каросерија Кабриолет
Број на врати 2
Број на седишта 4
Димензија на гуми 225/40R18, 245/35R18
Забрзување 0-100 km/h 4.7 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 6.2 L
Потрошувачка просек NEDC 7.5 L
Потрошувачка просек WLTP 8.8 L
Емисија СО2 WLTP 202 g
Резервоар 52L
Сериска опременост