BMW iX3 sDrive75

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина - ccm
Број на цилиндри - цил.
Моќност 210 kW (286 КС)
Вртежен момент 400 Nm
Должина 4734 mm
Ширина 1891 mm
Висина 1668 mm
Растојание меѓу оски 2864 mm
Растојание од подлога 179 mm
Круг на вртење 12.1 m
Багажник 510 L
Багажник max 1560 L
Тежина на празно возило 2255 kg
Дозволена тежина 2725 kg
Носивост 470 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/50R19
Забрзување 0-100 km/h 6.8 s
Највисока брзина 180 km/h
Гаранција на возило - год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 461 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 80,0 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 210 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад 400 Nm
Времетраење на полнење 100%: 450 min. (AC 3-фазна Wallbox/Полнач 11,0 kW); 80%: 32 min. (DC Полнач 150,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 180 km/h
Сериска опременост