BMW iX xDrive40

BMW iX xDrive40

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина - ccm
Број на цилиндри - цил.
Моќност 190 kW (258 КС) + 200 kW (272 КС)
Вртежен момент 290 Nm + 340 Nm
Должина 4953 mm
Ширина 1967 mm
Висина 1695 mm
Растојание меѓу оски 3000 mm
Растојание од подлога 202 mm
Круг на вртење 12.8 m
Багажник 500 L
Багажник max 1750 L
Тежина на празно возило 2440 kg
Дозволена тежина 3010 kg
Носивост 570 kg
Приколка со сопирачки 2500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/60R20
Забрзување 0-100 km/h 6.1 s
Највисока брзина 200 km/h
Гаранција на возило - год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 426 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 76,6 kWh
Моќност на вграден полнач 11,0 kW
Моќност на електромотор напред 190 kW
Моќност на електромотор назад 200 kW
Вртежен момент на електромотор напред 290 Nm
Вртежен момент на електромотор назад 340 Nm
Времетраење на полнење 100%: 435 min. (AC 3-фазна Wallbox/Полнач 11,0 kW); 80%: 34 min. (DC полнач 150,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 200 km/h
Сериска опременост
Калкулатор за финансирање
Цена на возило (€)
Каматна стапка (%)
Период (месеци)
Учество (€)
Месечна рата
Вкупно камата
Вкупен износ за плаќање