BMW iX М60

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина - ccm
Број на цилиндри - цил.
Моќност 190 kW (258 КС) + 360 kW (489 КС)
Вртежен момент 365 Nm + 735 Nm
Должина 4953 mm
Ширина 1967 mm
Висина 1696 mm
Растојание меѓу оски 3000 mm
Растојание од подлога 203 mm
Круг на вртење 12.8 m
Багажник 500 L
Багажник max 1750 L
Тежина на празно возило 2659 kg
Дозволена тежина 3160 kg
Носивост 501 kg
Приколка со сопирачки 2500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/50R21
Забрзување 0-100 km/h 3,8 s
Највисока брзина 250 km/h
Гаранција на возило - год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 561 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 111,5 kWh
Моќност на вграден полнач 11,0 kW
Моќност на електромотор напред 190 kW
Моќност на електромотор назад 360 kW
Вртежен момент на електромотор напред 365 Nm
Вртежен момент на електромотор назад 735 Nm
Времетраење на полнење 100%: 645 min. (AC 3-фазна Wallbox/Полнач 11,0 kW); 80%: 39 min. (DC полнач 195,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 250 km/h
Сериска опременост