BMW i7 xDrive60

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 258 + 313 КС
Вртежен момент 365 + 380 Nm
Должина 5391 mm
Ширина 1950 mm
Висина 1544 mm
Растојание меѓу оски 3215 mm
Растојание од подлога 136 mm
Круг на вртење 13,1 m
Багажник 500 L
Тежина на празно возило 2715 kg
Дозволена тежина 3250 kg
Носивост 535 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/50R19
Забрзување 0-100 km/h 4,7 s
Највисока брзина 240 km/h
Потрошувачка просек WLTP 18,5 kWh/100 km L
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 623 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 105,7 kWh
Моќност на вграден полнач 22,0 kW
Моќност на електромотор напред 190 kW
Моќност на електромотор назад 230 kW
Вртежен момент на електромотор напред 365 Nm
Вртежен момент на електромотор назад 380 Nm
Времетраење на полнење 100%: 630 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/Станица за полнење 22,0 kW); 80%: 34 min. (DC станица за полнење 195,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 240 km/h
Сериска опременост