BMW i7 eDrive50

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 335 kW (455 КС)
Вртежен момент 650 Nm
Должина 5391 mm
Ширина 1950 mm
Висина 1544 mm
Растојание меѓу оски 3215 mm
Растојание од подлога 136 mm
Круг на вртење 13,1 m
Багажник 500 L
Тежина на празно возило 2595 kg
Дозволена тежина 3130 kg
Носивост 535 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/50R19
Забрзување 0-100 km/h 5,5 s
Највисока брзина 205 km/h
Потрошувачка просек WLTP 19,2 kWh/100 km L
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 610 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 105,7 kWh
Моќност на вграден полнач 22,0 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 335 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад 650 Nm
Времетраење на полнење 100%: 630 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/Станица за полнење 22,0 kW); 80%: 34 min. (DC станица за полнење 195,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 205 km/h
Сериска опременост