BMW i5 eDrive40

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Назад
Менувач Автоматски
Моќност 250 kW (340 КС) / 8000 min-1
Вртежен момент 430 Nm при 0-5000/min
Должина 5060 mm
Ширина 1900 mm
Висина 1515 mm
Растојание меѓу оски 2995 mm
Растојание од подлога 146 mm
Круг на вртење 12,3 (11,7) m
Багажник 490 L
Тежина на празно возило 2205 kg
Дозволена тежина 2740 kg
Носивост 610 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/45 R19 102Y XL
Забрзување 0-100 km/h 6,0 s
Највисока брзина 193 km/h
Потрошувачка просек WLTP 18,9-15,9 kWh/100 km L
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 497 km
Досег при возење на струја во град 582 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 81,2 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 250 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад 430 Nm
Времетраење на полнење 8,25 h при полнач од 11 kW (16 A / 230 V, AC 3-фазна); 30 min при полнач од 205 kW (DC, брз полнач)
Највисока брзина при возење на струја 193km/h
Сериска опременост