BMW i4 M50

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина - ccm
Број на цилиндри - цил.
Моќност 190 kW (258 КС) + 230 kW (313 КС)
Вртежен момент 795 Nm
Должина 4783 mm
Ширина 1852 mm
Висина 1448 mm
Растојание меѓу оски 2856 mm
Растојание од подлога 125 mm
Круг на вртење 12.5 m
Багажник 470 L
Багажник max 1290 L
Тежина на празно возило 2290 kg
Дозволена тежина 2735 kg
Носивост 445 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/45R18Y, 255/45R18Y
Забрзување 0-100 km/h 3,9 s
Највисока брзина 225 km/h
Гаранција на возило - год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 521 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 83,9 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред 190 kW
Моќност на електромотор назад 230 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад 340 Nm
Времетраење на полнење 100%: 495 min. (AC 3-фазна Wallbox/полнач 11,0 kW); 80%: 31 min. (DC полнач 205,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 225 km/h
Сериска опременост