BMW i3s 120

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина - ccm
Број на цилиндри - цил.
Моќност 135 kW (184 КС) / -
Вртежен момент 270 Nm
Должина 4006 mm
Ширина 1791 mm
Висина 1590 mm
Растојание меѓу оски 2570 mm
Растојание од подлога 131 mm
Круг на вртење 10.31 m
Багажник 260 L
Багажник max 1100 L
Тежина на празно возило 1365 kg
Дозволена тежина 1730 kg
Носивост 440 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 175/55R20, 195/50R20
Забрзување 0-100 km/h 6.9 s
Највисока брзина 160 km/h
Потрошувачка просек WLTP 14.6 kWh/100 km L
Резервоар 42.2 kWhL
Сериска опременост