BMW i3 120

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина - ccm
Број на цилиндри - цил.
Моќност 125 kW (170 КС) / -
Вртежен момент 250 Nm
Должина 4011 mm
Ширина 1775 mm
Висина 1598 mm
Растојание меѓу оски 2570 mm
Растојание од подлога 139 mm
Круг на вртење 9.86 m
Багажник 260 L
Багажник max 1100 L
Тежина на празно возило 1345 kg
Дозволена тежина 1710 kg
Носивост 440 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 155/70R19
Забрзување 0-100 km/h 7.3 s
Највисока брзина 150 km/h
Потрошувачка просек WLTP 13.1 kWh/100 km L
Резервоар 42.2 kWhL
Сериска опременост