BMW 750e xDrive

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2998 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 230 kW (310 КС) / 5000 min-1
Вртежен момент 450 Nm при 1750 min-1
Должина 5391 mm
Ширина 1950 mm
Висина 1544 mm
Растојание меѓу оски 3215 mm
Растојание од подлога 136 mm
Круг на вртење 12,3 m
Багажник 525 L
Тежина на празно возило 2455 kg
Дозволена тежина 3120 kg
Носивост 665 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/50R19
Забрзување 0-100 km/h 4,9 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка просек WLTP 1.0 L
Емисија СО2 WLTP 22 g
Резервоар 65L
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 87 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 22,1 kWh
Моќност на вграден полнач 2,3 kW
Моќност на електромотор напред 145 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 280 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 540 min. (AC Schuko 2,3 kW), 180 min. (AC 1-фазна Wallbox/станица за полнење 7,4 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост