BMW 520i

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 140 kW (190 КС) / 4400-6500 min-1
Вртежен момент 310 Nm при 1500-4000/min
Должина 5060 mm
Ширина 1900 mm
Висина 1515 mm
Растојание меѓу оски 2995 mm
Растојание од подлога 154 mm
Круг на вртење 12,3 (11,7) m
Багажник 520 L
Тежина на празно возило 1800 kg
Дозволена тежина 2335 kg
Носивост 610 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55 R18 102Y XL
Забрзување 0-100 km/h 7,5 s
Највисока брзина 230 km/h
Потрошувачка просек WLTP 6,4-5,7 L
Емисија СО2 WLTP 144-130 g
Резервоар 60L
Сериска опременост