BMW 330dx (AT)

Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2993 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 210 kW (286 КС) / 4000
Вртежен момент 650 Nm при 1500 min-1
Должина 4709 mm
Ширина 1827 mm
Висина 1445 mm
Растојание меѓу оски 2851 mm
Растојание од подлога 135 mm
Круг на вртење 12 m
Багажник 480 L
Тежина на празно возило 1840 kg
Дозволена тежина 2320 kg
Носивост 555 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/50R17
Забрзување 0-100 km/h 5 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.4 L
Потрошувачка просек NEDC 5 L
Потрошувачка просек WLTP 6 L
Емисија СО2 WLTP 157 g
Резервоар 59L
Сериска опременост