BMW 320ix (AT)

Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 135 kW (184 КС) / 5000
Вртежен момент 300 Nm при 1350 min-1
Должина 4709 mm
Ширина 1827 mm
Висина 1445 mm
Растојание меѓу оски 2851 mm
Растојание од подлога 135 mm
Круг на вртење 12 m
Багажник 480 L
Тежина на празно возило 1635 kg
Дозволена тежина 2130 kg
Носивост 570 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/50R17
Забрзување 0-100 km/h 7.6 s
Највисока брзина 230 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.6 L
Потрошувачка просек NEDC 6.4 L
Потрошувачка просек WLTP 7.6 L
Емисија СО2 WLTP 173 g
Резервоар 59L
Сериска опременост