BMW 230i Coupe

Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 185 kW (252 КС) / 5200
Вртежен момент 350 Nm при 1450 min-1
Должина 4432 mm
Ширина 1774 mm
Висина 1418 mm
Растојание меѓу оски 2690 mm
Растојание од подлога 140 mm
Круг на вртење 10.9 m
Багажник 390 L
Тежина на празно возило 1540 kg
Дозволена тежина 1935 kg
Носивост 470 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Купе
Број на врати 2
Број на седишта 4
Димензија на гуми 205/50R17
Забрзување 0-100 km/h 5.6 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.6 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.2 L
Потрошувачка просек NEDC 6.1 L
Потрошувачка просек WLTP 7.6 L
Емисија СО2 WLTP 170 g
Резервоар 52L
Сериска опременост