BMW 220ix Gran Coupe

Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 131 kW (178 КС) / 5000
Вртежен момент 280 Nm при 1350 min-1
Должина 4526 mm
Ширина 1800 mm
Висина 1420 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 152 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 430 L
Багажник max -0 L
Тежина на празно возило 1595 kg
Дозволена тежина 2060 kg
Носивост 540 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/45R17
Забрзување 0-100 km/h 7.1 s
Највисока брзина 234 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.6 L
Потрошувачка просек NEDC 6.4 L
Потрошувачка просек WLTP 7.3 L
Емисија СО2 WLTP 165 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило -0 год
Гаранција на лак -0 год
Гаранција од корозија -0 год
Сериска опременост