BMW 220i Gran Coupe

Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 131 kW (178 КС) / 5000
Вртежен момент 280 Nm при 1350 min-1
Должина 4526 mm
Ширина 1800 mm
Висина 1420 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 152 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 430 L
Багажник max -0 L
Тежина на празно возило 1505 kg
Дозволена тежина 1965 kg
Носивост 535 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/45R17
Забрзување 0-100 km/h 7.1 s
Највисока брзина 238 km/h
Потрошувачка просек WLTP 6.7 L
Емисија СО2 WLTP 153 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило -0 год
Гаранција на лак -0 год
Гаранција од корозија -0 год
Сериска опременост