BMW 218i Gran Coupe

Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1499 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 100 kW (136 КС) / 4500
Вртежен момент 220 Nm при 1500 min-1
Должина 4526 mm
Ширина 1800 mm
Висина 1420 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 152 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 430 L
Багажник max -0 L
Тежина на празно возило 1425 kg
Дозволена тежина 1885 kg
Носивост 535 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R16
Забрзување 0-100 km/h 9.2 s
Највисока брзина 215 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.9 L
Потрошувачка просек NEDC 5.9 L
Потрошувачка просек WLTP 6.5 L
Емисија СО2 WLTP 148 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило -0 год
Гаранција на лак -0 год
Гаранција од корозија -0 год
Сериска опременост