BMW 218i Coupe

Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 100 kW (136 КС) / 4400
Вртежен момент 220 Nm при 1350 min-1
Должина 4432 mm
Ширина 1774 mm
Висина 1418 mm
Растојание меѓу оски 2690 mm
Растојание од подлога 140 mm
Круг на вртење 10.9 m
Багажник 390 L
Багажник max -0 L
Тежина на празно возило 1490 kg
Дозволена тежина 1930 kg
Носивост 515 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Купе
Број на врати 2
Број на седишта 4
Димензија на гуми 205/55R16
Забрзување 0-100 km/h 8.8 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.7 L
Потрошувачка просек NEDC 7 L
Потрошувачка просек WLTP 7.7 L
Емисија СО2 WLTP 176 g
Резервоар 52L
Сериска опременост