BMW 218i Active Tourer

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1499 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 100 kW (136 КС) / 4500 - 6500
Вртежен момент 220 Nm при 1500 min-1
Должина 4354 mm
Ширина 1800 mm
Висина 1555 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 165 mm
Круг на вртење 11.3 m
Багажник 468 L
Багажник max 1510 L
Тежина на празно возило 1445 kg
Дозволена тежина 1920 kg
Носивост 550 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија Ван
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 9.3 s
Највисока брзина 205 km/h
Потрошувачка просек WLTP 6.3 L
Емисија СО2 WLTP 143 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило - год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост